Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες εκδόσεις για τη BMW σειρά 1

Νέες εκδόσεις για τη BMW σειρά 1Με έξυπνο σύστημα τετρακίνησης

Με δύο τετρακίνητες εκδόσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, αλλά και μια νέα, οικονομική και πιο φιλική, προς το περιβάλλον, αρχική έκδοση diesel (114d), η BMW Σειρά 1, ανεβαίνει κι άλλο επίπεδο!

Ριζικές και..... κυρίως ουσιαστικές αναβαθμίσεις, από τις αρχές του φθινοπώρου, για τη BMW Σειρά 1, με τη βαυαρική φίρμα να εμπλουτίζει τη γκάμα του μικρότερου μοντέλου της. Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην ιστορία της Σειράς 1, θα είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις με το έξυπνο ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive. Πρόκειται για την 120d XDrive, που εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο twin turbo κινητήρα diesel των 1.995 κ.εκ. με απόδοση 184 ίππους και τις εντυπωσιακές (χάρη στην τεχνολογία Efficient Dynamic) τιμές μέσης κατανάλωσης (4,7 λτ/100χλμ) και εκπομπών CO2 (123 με 126 γρ./χλμ). Για τους πιο απαιτητικούς, σε επιδόσεις, υπάρχει και η BMW M135i xDrive, με τον 6κύλινδρο, σε σειρά, βενζινοκινητήρα των 3.0 λίτρων και των 320 ίππων. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα (7,8 λτ/100χλμ), ενώ οι επιδόσεις είναι αντάξιες μια BMW, με τα χαρακτηριστικά Μ (0-100 σε 4,7 δευτερόλεπτα).

Με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, αναμένεται η νέα αρχική έκδοση diesel, της Σειράς 1. Η 114d, εφοδιάζεται με ένα νέο πετρελαιοκινητήρα 1.6 λίτρων με την τεχνολογία BMW TwinPower Turbo Technology. Με το σύστημα χρονισμού των βαλβίδων, τον άμεσο ψεκασμό και την τεχνολογία common rail, το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο, αποδίδει 95 ίππους και 235Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 1.500 έως τις 2.750 σ.αλ. Η επιτάχυνση από στάση, στα 100 χλμ/ώρα, έρχεται σε 12,2 δευτερόλεπτα, ενώ με τις εφαρμογές της τεχνολογίας Efficient Dynamic, η κατάλανωση κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (από 4,1 λτ./100χλμ) και οι εκπομπες CO2 περιορίζονται στα 109-112 γρ/χλμ.

Μεταξύ άλλων, η 114d περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της και τον Διακόπτη Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας (Driving Experience Control) με λειτουργία ECO PRO. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στον οδηγό την επιλογή προγραμμάτων οδήγησης, που αλλάζουν τις παραμέτρους λειτουργίας του κλιματισμού (ECO PRO) διαφοροποιούν την απόκριση του γκαζιού και την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης. Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο διαθέτει αυτόματο κιβώτιο, διαφοροποιείται και η λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων (αλλαγές σχέσεων) ενώ αν το αυτοκίνητο διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, διαφοροποιείται και η απόσβεση των αμορτισέρ. Η ενεργοποίηση του προγράμματος ECO PRO, βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και ο οδηγός ενημερώνεται με ένδειξη στον πίνακα οργάνων για το πόσα χιλιόμετρα κέρδισε οδηγώντας οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου